top of page

Τραυματισμοί και Ομοιοπαθητική – Από το διάστρεμμα έως το καρούμπαλο

Αυτές τις μέρες είμαι και εγώ καθηλωμένη με έναν άσχημο τραυματισμό στο γόνατο και θέλω να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου, για το πόσο θαυματουργή μπορεί να είναι η ομοιοπαθητική και στις περιπτώσεις αυτές. Δεν χρειάστηκε να κάνω χρήση ούτε μίας δόσης παρακεταμόλης! Και όσοι το έχουν ζήσει, ξέρουν πόσο πολύ πονάει το γόνατο…



Θα σας δώσω συμβουλές για το πως να αντιμετωπίσετε κλειστές κακώσεις, σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Κλειστές είναι οι κακώσεις στις οποίες το δέρμα παραμένει ακέραιο. Θα μιλήσουμε για χτυπήματα, διαστρέμματα, κατάγματα, έως και για το καρούμπαλο.

Arnica 200CH, 30CH

Αδιαμφισβήτητα η βασίλισσα της κατηγορίας αυτής. Το Νρ 1 φάρμακο για  ΟΛΕΣ τις κακώσεις. Δώστε το χωρίς φόβο, αμέσως μετά την κάκωση, το συντομότερο δυνατό. Στην αρχή, προτιμήστε το 200, για αργότερα και το 30 αρκεί. Το σημείο της κάκωσης είναι πρησμένο, μελανιασμένο, ζεστό και πονάει. Η εικόνα μπορεί να είναι πολύ άσχημη, μα ο άνθρωπος μπορεί να λέει «Δεν έχω τίποτα! Αφήστε με!». Ούτε το παραμικρό άγγιγμα δεν γίνεται ανεκτό.

Αποφύγετε την arnica μόνο όταν υπάρχει έντονη αιμορραγία. Δώστε την, αμέσως μετά.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ: Πάρτε arnica 30, μία δόση πριν από την έναρξη ενός κουραστικού αθλητικού γεγονότος πχ μαραθώνιος, ορειβασία κλπ. Αραιώστε μία κάψουλα στο νερό σας και πίνετε λίγο. Έτσι, θα αυξήσετε την αντοχή σας με τρόπο εκπληκτικό και φυσικό! Μετά το τέλος του αγώνα, πάρτε άλλες 3 δόσεις και μία δόση Bellis Perennis, για ταχύτερη αποκατάσταση.

 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ARNICA

 Τα δύο φάρμακα που ακολουθούν είναι από τα σημαντικότερα για τις ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΜΕ ΠΟΝΟ. Είναι αυτά που θα ακολουθήσουν την arnica σε περιπτώσεις κακώσεων, μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν και σε χρόνιους πόνους. Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποιο να διαλέξετε, χρησιμοποιήστε τα μαζί (Bryonia 200 + Rhus tox 30, 2φορές τη μέρα)

 

Rhus-tox 30CH – Εξαιρετικό φάρμακο για συνδεσμικές κακώσεις. Πόνος με έντονη ανησυχία και νευρικότητα. Η χειρότερη στιγμή είναι η έναρξη της κίνησης πχ. το πρωί πριν βγει από το κρεβάτι. Μόλις η άρθρωση «ζεσταθεί», ο πόνος μειώνεται. Υπάρχει δυσκινησία, μάγκωμα και ίσως τρέμουλο.

 

Bryonia 30CH – Εδώ ο πόνος αφορά την παραμικρή κίνηση. Μόνο η πλήρης ακινησία ανακουφίζει. Ο άνθρωπος δεν θέλει να δει κανέναν και δεν θέλει να κάνει τίποτα.

 

Ruta 30CH – Μοιάζει με το Rhus-tox, μα ενδείκνυται για κακώσεις του περιοστέου και των τενόντων. Το Νρ 1 για τον ΑΓΚΩΝΑ ΤΩΝ ΤΕΝΙΣΤΩΝ. Η άρθρωση δίνει αίσθηση κακοποίησης, πρηξίματος, μελανιάσματος, παράλυσης. 

 

Bellis Perennis 30CH – Είναι για καρούμπαλα, πρηξίματα και πόνο που παραμένουν μετά την χρήση της arnica.

 

Natrum sulphuricum 30CH – Είναι για τραυματισμούς στο κεφάλι, με πονοκέφαλο που επιμένει. Πάρτε το για λίγες μέρες πρωί βράδυ, μέχρι να δείτε βελτίωση.

 

Symphytum 30CH – To κλασσικό ομοιοπαθητικό φάρμακο για ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ! Μόνος περιορισμός: δώστε το αφού πρώτα αναταχθεί και σταθεροποιηθεί το κάταγμα.

 

Σε περιπτώσεις καταγμάτων, αν μετά την arnica και παρά το Symphytum, o πόνος εξακολουθεί να είναι δραματικός, σκεφτείτε τη bryonia.

 

Ηypericum 200CH – Η arnica των νεύρων. Για τον τραυματισμό περιοχών πλούσιων σε νεύρα πχ. για πτώση στην «ουρίτσα» (κόκκυγα) ή χτύπημα στο νύχι με σφυρί. Ο πόνος μπορεί να γίνεται αισθητός κατά μήκος της πορείας του νεύρου ή να σφύζει.

 

Άλατα Schüssler

Τα λατρεύω! Για την ταχύτερη αποκατάσταση σε περιπτώσεις τραύματος το Calc-fluor θα προσφέρει ελαστικότητα των ιστών, ειδικά στην περίοδο της φυσικοθεραπείας, ενώ τα Calc-phos και Silica θα βοηθήσουν στην καλύτερη αποκατάσταση οστών και δέρματος.

 

 

Αν οι πόνοι σας είναι χρόνιοι ή αν τίποτα από τα παραπάνω δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα, τότε συμβουλευτείτε τον ομοιοπαθητικό σας.

109 Προβολές
bottom of page