top of page

Στρεπτόκοκκος και Ομοιοπαθητική: Αμυγδαλίτιδα ή στο δέρμα.

Φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό, κανείς δεν έχει μείνει ανεπηρέαστος από τις στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις. Υπάρχουν παντού, είτε με τη μορφή οξείας (με πυρετό) ή υποξείας αμυγδαλίτιδας, είτε ως δερματικές βλάβες, και προκαλούν «πονοκέφαλο» στους γονείς και πολλές σχολικές απουσίες για τα παιδιά.


Ακολουθούν μερικά ομοιοπαθητικά φάρμακα, που έχουν αποδειχτεί αποτελεσματικά σε αμυγδαλίτιδες, στρεπτοκοκκικές ή μη, και στον δερματικό στρεπτόκοκκο.

Αμυγδαλίτιδα

 

Είτε πρόκειται για επιβεβαιωμένη στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα, είτε όχι, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν είναι τα ίδια. Δοκίμασε αυτό που φαίνεται να ταιριάζει στην δική σου περίπτωση.

 

Και μία συμβουλή: Μη βιαστείς να αφαιρέσεις τις αμυγδαλές (ή τα κρεατάκια του παιδιού σου) πριν δοκιμάσεις πρώτα να τα αντιμετωπίσεις με την ομοιοπαθητική! Τα σπουδαία αυτά όργανα υπάρχουν εκεί για κάποιον λόγο!!!

 

Belladonna  200CH – Αναμφίβολα το πρώτο φάρμακο που σκέφτεται κανείς, ιδίως στα αρχικά στάδια! Είναι αυτό που λέμε, ψήνεται στον υψηλό πυρετό! Κόκκινα μάγουλα, κόκκινα μάτια με διασταλμένες κόρες. Νιώθεις τον λαιμό να είναι ξηρός, να γδέρνει και να καίει. Oι αμυγδαλές είναι πρησμένες και κόκκινες. Το κορμί καίγεται, μα τα πόδια και τα χέρια μπορεί να είναι παγωμένα.

 

Lachesis 200CH – Συνήθως τα συμπτώματα ξεκινούν από την αριστερή πλευρά. Η αίσθηση στον λαιμό είναι σαν μια μπάλα, που πρέπει να καταπιείς. Δεν αντέχεις στον λαιμό το παραμικρό άγγιγμα, ούτε από τα ρούχα και ο πόνος αντανακλά προς τα αυτιά. Η ζέστη και τα ζεστά ροφήματα επιδεινώνουν τα συμπτώματα. Επιδείνωση υπάρχει και μετά τον ύπνο, μόλις ξυπνάς το πρωί.

 

Hepar sulphur 30CH – Δεν έχει τυχαία τον τίτλο του ομοιοπαθητικού αντιβιοτικού. Πρόκειται για μια πιο εγκατεστημένη αμυγδαλίτιδα με πύο, ή και αποστήματα. Ο πόνος περιγράφεται σαν μαχαιριές. Ο βήχας είναι έντονος και επίμονος. Τα συμπτώματα είναι χειρότερα τις πρωινές ώρες. Και είναι πολύ χαρακτηριστική η έντονη αίσθηση κρύου. Δεν αντέχεις ούτε το χέρι να ξεπροβάλλει κάτω από τις κουβέρτες!

 

Mercury solubilis 30CH – Μπορεί να δοθεί μετά το Hepar-s, ξανά σε περιπτώσεις εγκατεστημένης αμυγδαλίτιδας με πύο. Υπάρχει μεταλλική γεύση στο στόμα ή δύσοσμη αναπνοή. Ο λαιμός καίει και ο πόνος αντανακλά στα αυτιά. Άλλα χαρακτηρίστηκα μπορεί να είναι η σιελόρροια (ιδίως την νύχτα στο μαξιλάρι), η λευκή γλώσσα, οι νυχτερινοί ιδρώτες και οι λεμφαδένες στον λαιμό.

 

Phytolacca 30CH – Εδώ τα συμπτώματα επιδεινώνονται όταν πίνει κανείς ζεστά ροφήματα, μα υπάρχει ανακούφιση με τα κρύα! Οι πόνοι έρχονται και φεύγουν στα ξαφνικά, αντανακλούν ταυτόχρονα και στα δύο αυτιά. Υπάρχει έντονη δυσκολία στην κατάποση.

 

Στην οξεία φάση δοκίμασε το φάρμακο που νομίζεις ότι σου ταιριάζει καλύτερα, μέχρι 6 φορές σε διάστημα 1-1,5 ώρας. Αν παρατηρήσεις βελτίωση ή επιδείνωση σταματάς. Μετά μπορείς να συνεχίσεις να το παίρνεις 2 φορές την μέρα, όσο τα συμπτώματα παραμένουν τα ίδια.

 

Δερματικός στρεπτόκοκκος

 

Εδώ η θεραπεία πρέπει να είναι πιο παρατεταμένη και μέχρι την πλήρη υποχώρηση των δερματικών βλαβών. Πρόταση μου είναι να ξεκινήσει κανείς με τα υπέροχα πρωτόκολλα των Banerji, που προτείνουν 

Antimonium Crudum 6CH δύο δόσεις την ημέρα, μαζί με

Hepar Sulphur 200CH μία δόση μέρα παρά μέρα.

 


Τα παραπάνω φάρμακα είναι τα πιο συχνά χορηγούμενα για τις περιπτώσεις αυτές. Αν κανένα από αυτά δεν σε βοηθάει, τότε πρέπει να συμβουλευτείς τον ομοιοπαθητικό σου.



119 Προβολές
bottom of page