top of page

Ομοιοπαθητικό φαρμακείο για το χειρουργείο ή την καισαρική τομή

Όλοι κάποια στιγμή βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να πρέπει να υποστούμε μία χειρουργική επέμβαση, είτε οι ίδιοι, είτε δικοί μας άνθρωποι. Η χρήση της ομοιοπαθητικής στις περιπτώσεις αυτές, μπορεί να φέρει θαυμάσια αποτελέσματα, μειώνοντας το στρες της επέμβασης, βελτιώνοντας την επούλωση των τραυμάτων, περιορίζοντας τον περιεγχειρητικό πόνο και επιταχύνοντας την ανάρρωση από την αναισθησία και το χειρουργείο, κι όλα αυτά με λιγότερα χημικά φάρμακα.



Παρακάτω θα αναφερθώ σε μερικές περιεγχειρητικές καταστάσεις στις οποίες η ομοιοπαθητική θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμη και θα σας προτείνω ομοιοπαθητικά φάρμακα για αυτές: ένα μικρό Ομοιοπαθητικό Φαρμακείο Για Το Χειρουργείο! Φυσικά στη λίστα αυτή θα μπορούσαν να προστεθούν πολλά άλλα φάρμακα, αυτά όμως είναι τα πολύ βασικά.


ΦΟΒΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ


Aconite 200CH – όταν υπάρχει έντονος φόβος θανάτου, φόβος για το μέλλον, άγχος και σοκ – πάρτε μια δόση 2 φορές τη μέρα, 1 με 2 μέρες πριν το χειρουργείο ή αδειάστε μία κάψουλα σε ένα μπουκαλάκι νερό και πίνετε όσο συχνά νιώθετε την ανάγκη.


Όταν ο φόβος συνοδεύεται από ανησυχία, διέγερση, διάρροια και τάση να πηγαίνει κανείς πάνω κάτω, τότε Arsenicum Album 30CH με τον ίδιο τρόπο όπως πριν.



ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ


Phosphorus 30CH – το νούμερο ένα φάρμακο, αν υπάρχει μετεγχειρητική θολούρα, ναυτία και τάση για εμετό.


Νux vomica 30CH – όταν εμετός συνοδεύεται από πολλά ρεψίματα.


Ιpecac 30CH – όταν υπάρχει ναυτία που δεν βελτιώνεται μετά τον εμετό.


Πάρτε από μία δόση ανά ώρα, μέχρι να υπάρξει βελτίωση. Αν μετά από 6 επαναλαμβανόμενες δόσεις δεν υπάρξει καμία αλλαγή, θα πρέπει να αναζητήσετε κάτι άλλο.



ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΟ ΠΟΝΟ


Όλοι όσοι έχουν λίγες γνώσεις ομοιοπαθητικής θα πουν αμέσως Arnica 30CH για πόνους από πρήξιμο/φλεγμονή, που δίνουν την αίσθηση μελανιάς στο σημείο. Η Arnica είναι πράγματι ένα εξαιρετικό φάρμακο, βοηθάει στην ταχύτερη απορρόφηση των αιματωμάτων και στην μείωση της φλεγμονής.


Αποφύγετε πάντως να πάρετε Arnica προεγχειρητικά ή αν υπάρχει ενεργός αιμορραγία.

Άλλα φάρμακα για τον μετεγχειρητικό πόνο:


Staphysagia 200CH – για επεμβάσεις στην κοιλιά, ιδίως λαπαροσκόπηση! – Μπορεί να συνδυαστεί με Bellis Perennis 200CH για μεγάλες επεμβάσεις ανοιχτής κοιλιάς και βαθιά τραύματα.


Hypericum 200CH – όταν υπάρχει βλάβη στα νεύρα (σχεδόν πάντα υπάρχει), πόνος κατά μήκος ενός νεύρου ή εγχείρηση στην σπονδυλική στήλη ή ακρωτηριασμός.


Μagnesium Phosphoricum 200CH – όταν ο πόνος προέρχεται από σπασμό, κολικό. Ιδανικό όταν υπάρχει διάταση του εντέρου και φούσκωμα μετά από χειρουργείο κοιλιάς.


Chamomilla 200CH – το ομοιοπαθητικό «όποιο», για πόνο δυσβάσταχτο, που κάνει τον άνθρωπο να δείχνει τον χειρότερο του εαυτό.


Ruta 200CH, Symphytum 200CH – όταν ο πόνος είναι στα οστά ή στο περιόστεο – πολύ καλά φάρμακα για ορθοπεδικά χειρουργεία.


Ledum 30CH – για πόνο στο σημείο της αιμοληψίας, του φλεβοκαθετήρα ή της επισκληριδίου/ραχιαίας αναισθησίας. – μπορεί να συνδυαστεί και με το Hypericum, που είπαμε παραπάνω, για την βλάβη στα νεύρα.



ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ


Ferrum phosphoricum 30CH – για λιγότερο έντονες φλεγμονές, με δεκατική πυρετική κίνηση.


Belladona 30CH – όταν υπάρχει έντονη μετεγχειρητική φλεγμονή με υψηλό πυρετό, ερυθρότητα, οίδημα, θερμότητα και πόνος.


Pyrogen 200CH – για περιπτώσεις παρατεταμένης φλεγμονής και έντονες σηπτικές καταστάσεις, όταν δεν υπάρχει βελτίωση, και ακόμα και η ανταπόκριση στα αντιβιοτικά είναι περιορισμένη. Θεωρείται το ομοιοπαθητικό «αντιβιοτικό». Το δίνουμε κάθε 3 ώρες μέχρι να υπάρχει ανταπόκριση.


Hepar Sulphur 200CH – για το τραύμα που βγάζει ορώδες υγρό, είναι ρυπαρό και ίσως μυρίζει.


EΠΟΥΛΩΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ


Calendula 30CH – εξαιρετικό φάρμακο για την επούλωση του τραύματος μετά από χειρουργείο. Μπορεί να λαμβάνεται όταν πια δεν υπάρχει πόνος. Θα αποτρέψει τις φλεγμονές και θα επιταχύνει την διαδικασία. Μία δόση 2-3 φορές την ημέρα, για όσο διάστημα κρίνεται απαραίτητο.


ΜΕΤΕΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ


Raphanus 30CH – για μετεωρισμό, λόγω του αέρα που παγιδεύτηκε μετεγχειρητικά, σε μια εγχείρηση ανοιχτής κοιλιάς ή λαπαροσκόπηση.

Φάρμακα για μετεωρισμό, διάταση του εντέρου και αέρια είναι το Lycopodum 200CH και το Carbo veg30CH.


Lycopodium 200CH + Plumbum metallicum 200CH – 2 φορές την ημέρα, για μετεγχειρητική δυσκοιλιότητα.

Άλλα φάρμακα για δυσκοιλιότητα είναι το Nux vomica 30CH, που είναι εξαιρετικό φάρμακο πρώτης γραμμής και το Alumina 200CH, όταν δεν υπάρχει καθόλου επιθυμία για αφόδευση. Αν η δυσκοιλιότητα οφείλεται στη χρήση οποιοειδών, τότε το φάρμακο είναι Opium 30CH.

H δόση για όλα αυτά είναι δύο φορές τη μέρα.


ΑΝ ΔΙΑΛΕΓΑ ΜΟΝΟ 10 ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΟ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ;


1. Aconite 200CH

2. Phosphorus 30CH

3. Νux vomica 30CH

4. Arnica 30CH

5. Staphysagia 200CH

6. Bellis Perennis 200CH

7. Hypericum 200CH

8. Ledum 30CH

9. Ferrum phosphoricum 30CH

10. Calendula 30CH

Ruta 200CH, Symphytum 200CH (για ορθοπεδικά χειρουργεία)


Αν η χρήση των παραπάνω φαρμάκων δεν δώσει λύση στο πρόβλημά σας, τηλεφωνήστε στον ομοιοπαθητικό σας, για περισσότερες συμβουλές ή μια πιο στοχευμένη συνταγογράφηση.

Ευχαριστώ πολύ!

Dr. Σωτηρία Γκιζιώτη



148 Προβολές
bottom of page