top of page

Άγχος εξετάσεων; Δώσε λύση με ομοιοπαθητικά φάρμακα και ανθοïάματα Bach.

Καθώς τελειώνει ο Μάης, αρχίζει για τα μεγάλα παιδιά το άγχος των εξετάσεων, είτε πρόκειται για τις προαγωγικές του σχολείου, είτε για τις Πανελλαδικές. Όσο το άγχος είναι ελεγχόμενο, μπορεί να γίνει παραγωγικό. Μα όταν μετατρέπεται σε αγωνία, μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει.

Θα σας προτείνω κάποια ομοιοπαθητικά φάρμακα για το άγχος πριν και κατά τις εξετάσεις, που μπορεί να ταιριάζουν στην περίπτωσή σας. Και θα σας μάθω πως να κάνετε χρήση του καταπληκτικού Rescue Remedy, των ανθοïαμάτων Βach!

 

Πάμε στην εξέταση σε κατάσταση «ζεν»! Και καλή επιτυχία!!!

OΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ για το ΑΓΧΟΣ των ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

 

Lycopodium 30CH x3– είναι για όσους παριστάνουν πως είναι πάρα πολύ άνετοι! Το άγχος βέβαια υποβόσκει και εκδηλώνεται με νεύρα, κακή διάθεση, ξεσπάσματα και υπερβολές ως προς την προετοιμασία. Όλα κορυφώνονται πριν το γεγονός, μα στο τέλος τα καταφέρνουν και πάντα αποδίδουν.

 

Argentum nitricum 200CH x2– Εδώ το άγχος εκδηλώνεται ως υπερβολικές και συχνά αβάσιμες ιδέες, του τύπου: Τι θα γίνει αν τα ξεχάσω όλα; Τι θα γίνει αν δεν περάσω; Τι θα γίνει αν …; Η νευρικότητα μεταφράζεται σε βόλτες πάνω κάτω στο δωμάτιο και πολυλογία.

 

Arsenicum 30CH x3 – Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει νευρικότητα με ανησυχία, πάνω κάτω βόλτες και συχνά συμπτώματα από το γαστρεντερικό, κυρίως διάρροια. Ταιριάζει με τον υπέρ-οργανωτικό μαθητή, που όμως συνειδητοποιεί πως δεν θα τα καταφέρει να τα έχει όλα έτοιμα στην εντέλεια.

 

Gelsemium 30CH x3 – Εδώ το άγχος εκδηλώνεται ως ατονία. Κούραση, τρέμουν τα πόδια ή και όλο το κορμί, αδυνατεί να σηκώσει τα χέρια ή να κουνήσει, τα βλέφαρα τα νιώθει βαριά, έχει διάρροια… Είναι αυτό που λέμε «σέρνεται» από το άγχος.

 

Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε, συνδυάστε τα σε μισό μπουκαλάκι νερό: αδειάστε μία κάψουλα από το καθένα και πάρτε από μία γουλιά, 2-3 φορές τη μέρα, πριν την ημέρα των εξετάσεων και… γιατί όχι… και στο εξεταστικό κέντρο.

 

ΒACH RESCUE REMEDY

 

Tα ανθοïάματα Bach, δεν είναι ομοιοπαθητικά φάρμακα, αλλά βάμματα από άνθη, που όμως συνδυάζονται υπέροχα με την ομοιοπαθητική. Τα χρησιμοποιώ συνέχεια στα παιδιά μου και συχνά με εκπλήσσει η διεισδυτικότητά τους.

 

Το Rescue Remedy,  το δημιούργησε ο ίδιος ο Bach, και αποτελείται από 5 βάμματα:

1.     Star of Bethlehem – για το σοκ!

2.     Rock Rose – για τον τρόμο και την αγωνία

3.     Clematis – για να μην ξεφεύγει το μυαλό, για να παραμένουμε παρόντες

4.     Impatiens – για την διέγερση, την ανυπομονησία

5.     Cherry Plum – για να παραμένουμε λογικοί, παρά τους φόβους

 

Ακολουθήστε τις οδηγίες, όπως αναγράφονται στη συσκευασία και μη διστάσετε να το δίνετε στο παιδί ακόμα και καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και των εξετάσεων. Μια μανούλα με ρώτησε αν προκαλεί εξάρτηση: Μη φοβάστε! Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στα σκευάσματα αυτά, ούτε φυσικά και στα ομοιοπαθητικά!!!

 

Την μέρα των εξετάσεων βάλτε 10 σταγόνες σε ένα μπουκαλάκι νερό, για να το έχει στο εξεταστικό κέντρο.

 

ΓΕΝΙΚΑ
Κάντε δοκιμές τις μέρες πριν. Αυτό που ανακουφίζει το παιδί, δώστε το στο μπουκάλι με το νερό του την ημέρα των εξετάσεων. Συμβουλέψτε το: αν για μια στιγμή το κατακλύσει το άγχος, αν νιώσει πως πάει να τα χάσει… να κλείσει τα μάτια για λίγα δευτερόλεπτα και να πιεί αργά από το «μαγικό μπουκάλι», αφήνοντας το λίγο στο στόμα. Και μόνο η αποστασιοποίηση για λίγα δεύτερα, θα τον/την επαναφέρει…

 

 

Μανούλες, Μπαμπάδες - Αν έχετε κι εσείς πολύ άγχος… δοκιμάστε! Μη διστάζετε!

 

110 Προβολές
bottom of page